Hızlı Linkler                                   

İnşaat
Otomotiv
Bayilerimiz
Bayilik Şartları
Polyurea Ekipmanları
Sıkca Sorulan Sorular
Numune İstek
Kalite Politikası


 TCMB Döviz Kuru

   
Alış
Satış
       
Dolar  
TL
TL
       
Euro  
TL
TL
 
 

 

 

POLYUREA  KAPLAMA YAPILACAK BETONARME ZEMİN ÖZELLİKLERİ

Polyurea  Uygulaması Yapılacak  Beton Yüzeyler
Polyurea  uygulaması  yapılacak beton sınıfının yeterli sertlikte olması gerekmektedir.

Yüzey, perdah makinesinde tepsi takılı haldeyken düzgün bir sekilde perdahlanmalı, pürüzsüz ve dalgalanma olmayan bir yüzey elde edilmelidir. Çatlak kontrolü için genel mühendislik kuralları çerçevesinde derz kesim islemi yapılmalıdır. Polyurea kaplaması yapabilmek için betonun bagıl nem oranının %4 ve altında olması gerekir.

Genel

Polyurea uygulaması  yapılabilmesi için, saha betonunun yukarıda tariflenen teknik özelliklerde olması tercih edilir.. Beton yüzeyi saglam, tarafımızdan zemin hazırlığı  tam olarak bitirilmis, çatlaksız, kuru, yüzey üzerindeki tüm parçacıklardan, tozdan vb. arındırılmıs olmalıdır. Yüzeyler çukur, kırık, çatlak, segregasyon gibi hatalar içermemeli ve tozumamalıdır. Polyurea  uygulanan yüzeyler garantili ve sağlamdır.

Sıcaklık ve Nem

Polyurea uygulaması yapılabilmesi i için, ortam ve beton yüzey sıcaklıgının +5°C ile +50°C aralıgında olması gerekmektedir. Beton nem oranının kosulsuz %4 ve altında,kosullu %9 ve altında, ortamdaki bagıl nem oranının 23°C için %76 ‘nın altında olması gerekmektedir. Bagıl nemin; sebnem noktası olarak da söylenen yogusma sıcaklıgının altında olması gerekmektedir. Beton nem oranı nemölçer kullanılarak ölçülmeli, gerektiginde ortam  sıcaklıgı yükseltilmelidir.

Endüstriyel zemin kaplaması yapmaya uygun betonarme yüzeylerde; gevsek parçacıkların,düsük mukavemetli serbet tabakasının alınması ve yüzeyin pürüzlendirilmesi amacıyla,yüzey hazırlıgı yapılır. Yüzey hazırlıgı, vakumlu bilyeleme makinesi (Blastrac) ile yapılmalıdır. Piyasada genellikle mermer silim makinesi, elmas uçlu el makineleri ve rotatiger kullanılmaktadır. Mermer silim makinesi ve elmas uçlu el aletleri yüzeyde mikron mertebesinde “silim” yapmaktadırlar. Pürüzlendirme söz konusu olmaz. Rotatiger ise pürüzlendirme amaçlı kullanılmakta, ancak gerçek bir pürüzlendirme yapılamamakta, sadece zeminde yer yer noktacıklar bırakmaktadır. Ne yazık ki alısılagelmis yöntemlerle olması gerektigi gibi bir yüzey hazırlıgı yapılamamaktadır. Yüzey hazırlıgı, endüstriyel zemin kaplama isinin yarısıdır. Yüzey
hazırlıgı dogru yapılmamıs bir uygulamayı, temeli saglam olmayan bir yapıya benzetmek hiç de yanlıs olmaz.

Vakumlu bilyeleme makinesinin en önemli avantajlarından birisi de; aynı anda hem pürüzlendirme yaparak serbet tabakasını alması ve yüzeyi toz, yag ve kirden arındırarak astara hazır hale getirmesidir.

Makinenin geçtigi ve geçmedigi yeri gösteren bir fotograf

 

Yüzey hazırlıgı öncesi ve sonrasını gösteren tipik bir fotograf

 

Aderansı azaltacak veya engelleyecek; her türlü toz, boya, yag, gres benzeri kir yüzeyden temizlenmelidir. Yagın çok derinlere isledigi tabakalar var ise bu tabakaların kaldırılması
gerekebilir, yaglı bir yüzeye polyurea  uygulaması yapılamaz. Yüzeyler saglam, temiz ve pürüzlü hale getirilir.

Yüzey hazırlıgı bitmis bir alan

 

Baska bir görüntü

 

Hazırlanmıs yüzeylere bir sonraki asamada Mask51uygulaması yapılacaktır. Mask51, yüzeye uygulanacak polyurea arasındaki baglayıcı katmandır. Astarın görevini yapabilmesi, betona tutunabilmesi için yüzey hazırlıgının teknigine uygun bir sekilde yapılması çok önemlidir. O yüzden; “yüzey hazırlıgı endüstriyel kaplama isinin yarısıdır” demekteyiz.

Çukur, çatlak, kırık, segregasyon gibi hatalar Mask51ve epoksi harç ile yapılır. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanlı tamiratlar polyurea kaplamaya uygun çimento esaslı tamir harçları ile de yapılabilir. Çatlakların derin olması ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapılarak çatlak kesidinin doldurulması gereklidir.

 

Mask51  ile çatlak tamiri yapılmıs yüzey.                                  

Uygulama Tarifi:

Temizlenmis, çatlak ve derz tamiratı yapılmıs, nem ve su sorunları olmayan betonarme yüzey, Mask51 atılmaya uygun hale getirilmistir. Yüzeye Mask51 astar uygulanır. Mask51, yüzeye rulo ile tek kat emprenye edilir üzerine silis veya kuvars dolgu serpilir. Mask51; boslukları doldurur, yüzeyin darbe ve kimyasal direncini arttırır, aynı zamanda kendisinden sonra gelen
katların yüzeye yapısmasını saglar.


Yüzey ve çatlak tamiratı bitmis Mask 51 astar uygulaması yapılıyor.

 

Mask51 uygulaması bitirilmis alan

 

Teras   Polyurea  Kaplama 

 

 

 



   Untitled Document web tasarım