Hızlı Linkler                                   

İnşaat
Otomotiv
Bayilerimiz
Bayilik Şartları
Polyurea Ekipmanları
Sıkca Sorulan Sorular
Numune İstek
Kalite Politikası


 TCMB Döviz Kuru

   
Alış
Satış
       
Dolar  
TL
TL
       
Euro  
TL
TL
 
 

 

 

Yapılarımıza zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, ve zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı sulara maruz kalır. Yapımızı ve konforumuzu tehdit eden sudan korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

Binalarımıza nüfuz eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanı sıra bakteri ve küf oluşmasını, suyun çatılarımızdan veya tavanlarımızdan damlamasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar sağlar.

Su yalıtımı, yapılarımızda suyun girebileceği temel, çatı gibi yerlere su geçirmeyen malzemelerin uygulanmasıyla yapılır.Bu uygulamalardan en güvenlisi son sistem Mask Polyurea su yalıtım sistemleridir. Yalıtım uygulamasıyla binaya nüfuz edemeyen su; yağmur suyu drenaj (tahliye) boruları ile yapıdan uzaklaştırılır. Binalarda göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsur dayanıklılıktır. Buna bağlı olarak su yalıtımının sağladığı yarar, maliyetten daha önemlidir.

Mask Polyurea Su yalıtımı hızı ve kalitesi ile yine dünyada en ön sıralarda gelmektedir.10 saniye içinde kuruma özelliği olan Mask Polyurea ile Örneğin 500m2 lik bir teras izolasyonu 2 iş günü içinde teslim edilmektedir..

Mask Polyurea Su yalıtımı, zemin üstündeki yapı elemanlarını yağışın zararlarından; zemin altındaki kısımlarını ise zemin suyu ve rutubetinin zararlı etkilerinden korur. Böylece yapı, başlangıç aşamasında tasarlandığı taşıma kapasitesini zamanla kaybetmez. Türkiye’nin deprem ülkesi olması, binalarda su yalıtımı uygulamalarının önemini bir kat daha artırmaktadır.

Binaların suyun zararlı etkilerinden korunması su yalıtımı ile mümkün olduğundan uzun ömürlü ve dayanıklı yapılar elde edilir. Böylece depremlerde can ve mal kaybının azalması sağlanır. Su yalıtımı, suyun odalarımıza damlamasını engelleyerek konforlu yapıların elde edilmesini sağlarken bakteri, küf vb. organizmaların oluşmasını da önler.
Dolayısıyla önemli bir yatırım aracı olan yapılarımızın ömrü uzar, bakım masrafları azalır.

YANLIŞ: Binamızın zemini su almıyor, bu yüzden temeline su yalıtımı yaptırmaya gerek yok. DOĞRU: Zeminde olmasa bile, toprak rutubeti ve yerüstü suları zamanla temelde korozyona (paslanma) neden olabilir. Bu nedenle temel ve perde duvarlara su yalıtımı yapılması gereklidir.

YANLIŞ: Evimiz teras çatısından su alıyor. Seramik kaplama yaptırarak çözebileceğimizi söylediler.

DOĞRU: Seramik, kaplama malzemesidir, yalıtım malzemesi değildir. Su problemi için yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır.

YANLIŞ: Çatı katında oturuyorum. Sadece dairemin bulunduğu tarafta su yalıtımı yaptırmak istiyorum.

DOĞRU: Su yalıtımı çatının tümüne uygulanmalıdır. Su yalıtımı yapılmayan yerden yalıtım yapılmış alana su girebileceği için tüm çatının su yalıtımının yapılması gerekir.

YANLIŞ: Depremde binaların yıkılma nedeni sadece eksik malzeme kullanımından kaynaklanmaktadır.

DOĞRU: Depremde binaların yıkılma nedenlerinden biri de su yalıtımı olmayan yapıların taşıyıcı kısımlarının suya maruz kalarak zayıflamasıdır.

YANLIŞ: Su yalıtımını kendi başıma ya da tanıdık ustalar vasıtasıyla uygulayabilirim.

DOĞRU: Binanız mutlaka uzmanlar tarafından incelenmeli ve sorununuzun çözümüne yönelik su yalıtımı uygulamaları, konusunda bilgi birikimi olan yalıtım firmalarınca yapılmalıdır.

Yapılan ölçümler, özellikle İstanbul ve İzmir’deki konutların çoğunluğunda konut içi gürültü düzeyinin rahatsız edici boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor. Bu durum, yeni projelerin dışındaki konutlarda gerekli ses yalıtımına henüz özen verilmediğini gösteriyor. Tüm bunlara rağmen, 60 desibelin üzerindeki gürültü basıncı, fiziksel ve ruhsal bakımdan zarara yol açıyor ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturuyor.

Ses yalıtımı;

- Gürültünün zararlı etkilerinden korunması gereken alanlarda (konutlar, okul, hastane, yurt, otel, iş yeri vb.)

- Çevreye yaydıkları gürültünün önlenmesi gereken alanlarda (jeneratör, hidrofor, kalorifer, yüksek ses düzeyine sahip eğlence yerleri vb.)

- Kullanım koşulu sese bağlı alanlarda (sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayıt stüdyosu vb.) yapılmalıdır.

Yapıyı planlarken ses yalıtımı dikkate alınmalıdır. Ayrıca yapıların duvar, döşeme, tavan, cam ve doğrama gibi elemanları belirlenirken ses yalıtım özelliği yüksek olan malzemeler kullanılmalıdır. Mask Polyurea Ses yalıtımı yapıldıktan sonra alt ve üst kat seslerinin geçişi Kolaylıkla engelenebilmektedir. Tabana ses yalıtımı yaparak katlar arası hava sesi (konuşma, müzik, vb.) ve darbe sesi (ayak sesi, eşya sürükleme sesi, vb.) geçişi azaltılır.Özellikle araç kasa kaplamaları sonrası aracın içindeki ses oranının büyük oranda düştüğü belirlenmiştir.

Binanız mutlaka uzmanlar tarafından incelenmeli ve sorununuzun çözümüne yönelik ses yalıtımı uygulamaları, konusunda bilgi birikimi olan yalıtım firmalarınca yapılmalıdır.

 

 



   Untitled Document web tasarım